Ursenstugan

Klubbstugan vid Ursen

Vår klubbstuga ligger vackert vid sjön Ursen, cirka 9 km norr om byn Ulriksberg. Stugan byggdes av medlemmarna själva och stod klar i början av 60-talet. Den ursprungliga stugan, som innefattar kök, matrum, storstuga och två sovloft är numera kompletterad med två separata sovstugor som båda även har en enklare köksdel. Till anläggningen hör även två vedeldade bastustugor vid sjökanten samt en uthuslänga med två dass. Utanför uthuslängan och i köket i storstugan finns tappkran med kallvatten från brunn på gården. 

Anläggningen har 25 bäddar och är utrustad med glas och porslin för 50 gäster. Anläggningen sköts av en stugkommité samt av medlemmar som ansvarar för så kallade jourveckor. En jourvecka innefattar sysslor såsom tillsyn och gräsklippning. Är anläggningen inte bokad under en jourvecka så får jourmedlemmen gärna bo kvar och betalar då ingen hyra. Jourlistan publiceras i klubbtidningen Snitseln. Medlem som önskar en jourvecka får gärna höra av sig på telefon 070 6820163. 

Det finns möjlighet, både för medlem och ickemedlem att hyra anläggningen. Anläggningen är öppen för uthyrning från maj till midsommar och sedan från augusti till och med september ut. Prisexempel för hela anläggningen är 1600 kr/dygn för ickemedlem och 800 kr/dygn för medlem. Bokning sker via telefon 070 6820163.